Sunday, January 10, 2010

anda sudah tua. sila lah behave seperti orang dewasa.

Minggu ini, sangat stress. Ade dua harijadi orang kesayangan iaitu Cik Fatin dan Encek Suami. Stress paling berat datang dari kocek yang kosong ini. Hari jadi bermakna kocek makin kosong. Bila kocek kosong,
rambut makin banyak gugur. Bila rambut makin banyak gugur, bermakna ia boleh menyumbang kepada kebotakkan sebelum tiba waktunya.

Dengan wang yang semakin berkurangan dan alarm kecemasan kocek hampir berbunyi -seperti ultraman yang kehabisan tenaga, lampu bulat merah di dada akan berbunyi –tene-tene-tene dengan deras sekali., begitu lah keadaan I sekarang.(T_T). walau kemiskinan tahap hina dina masih cuba juga untuk celebrate  harijadi orang-orang tersayang bersama-sama.

8 januari lepas, encek suami menyambut hari ulangtahun ke-27. oh encek suami, awak sudah makin tua. tolongla behave macam orang dewasa ya. (macam cakap untuk sendiri juga) (--")

ini fes time celebrate birthday beliau after bergelar suami isteri. awwwww. sweet betul perkataan tersebut. walau sebut beribu kali, masih terasa sweet. okeh. poyo sekejap. oleh disebabkan kali pertama celebrate besama-sama after kawen, so try plan something yang special la. naseb baik malam tu dia ader futsal. so boleh la prepare apa yang patut.

tapi encek suami dah dapat menghidu suprise ini.


watak-watak
bubu-encek suami
mumu-cik nadia bayu





time before nak balik dari office


mumu-bubu main futsal sampai pukul berapa malam ni?
bubu-taktau lagi. mungkin 2 jam. pukul 10 sampai 12. nanti balik rumah, boley terus wish kan. tengok-tengok ader belon. ader ps3. *encek suami gelak* (sebelum ni sebuk suro belikan birtday present ps3. hingat i banyak duitt?)


dalam tren time selepas beli barang-barang

bubu-malam ni bubu buat pe
mumu-tak buat ape-apela. nape.
bubu-ok mumu..smpai bgtau...mlm nk pnjm kete ek..men futsal
mumu-ala.. guna la kete sendiri

homigod. memang nak kene guna kereta. camne nanti mahu ambil barang-barang dan kek yang nak disorok di rumah lama.

bubu-huhuk ok tpi malam ni mase bubu takde..dilarang kua rumah ek..hehe
mumu-ok

aish. camne ni. memang kene kua la amek kek sume. die tak izinkan betul-betul ke ape ni.


bubu-sampai mana tu. dah sampai gitau. bubu amek kat stesen cempaka
mumu-amek kat umah sewa lama la. nak amek barang
bubu-ala. bubu tunggu kat stesen terus la.

oh. memang die dah dapat sense la, sebab time tu tengah bawak berplastik-plastik barang nak prepare untuk birthday dia. kalau dia amek kat stesen, memang kantoi abes la nampak plastik-plastik itu. memang kena parking barang kat umah sewa lama dulu. haih. masalah! oh. memang down habes la time ni.


mumu-ok. amekla kat stesen.
bubu-huhuk. tipu jek. smpai gitau ek. amek kat umah sewa nnt.

aishh. die ni memang tau dah niiiii. macam nak kumpul info jek tanye soklan bagai.

then sampai je stesen cempaka, cepat-cepat pegi umah sewa dan sorok semua barang. kemudian hubby datang amek pegi dinner sama-sama. time tu die tak de tanya pape. cume tanya kenapa tak bagi pinjam kete dan tuduh i kedekut taik masin. haih (T_T)

so, pas die gi futsal pukul 9.30pm. cepat-cepat pegi amek barang-barang kat umah sewa lama dan mulakan aktiviti gerak gempur bersama cik nadia.belasah je keluar sebab rasanye dia memain je takbagi keluar rumah. tapi time keluar, memang baca ayat kursi banyak-banyak mintak perlindungan. ;p







 ambil masa 15 min beli ini di sogo. oh. tutup mata pelis.
kad berbaur sangat kemiangan. (--'')


kuarkan semua lilin yang dibeli and susun atas meja. simple jer kan. beli pon last minit so ini jela yang termampu disiapkan. sungguh otak udang la tak kretip langsung.






getting ready











ketika mahu beli lighter di 7e, terpandang belon aku
cinta padamu. terus ambil bayar sekali.


okay. pas semua dah ready, cepat-cepat pegi mandi and semayang. sebelum tu, bape kali call encek suami tanya balik pukul berapa. tatau dia main sejam atau dua jam. call-call tak dapat. haish. cuak gila. lilin semua tak nyalakan lagi. jenuh juga la nak nyalakan semua. tak lama dari tu, dengar ada bunyi-bunyi kat luar rumah. bukak pintu kecik-kecik, eh,eh. encek suami dah balik!!! jam baru pukul 11.30pm. bujet balik pukul 12. time tu memang paksa dia jangan masuk. kena duduk luar dahulu! memang pikir abes la plan aku ni. encek suami yang tengah penat gila pas main bola, berdegil nak masuk gak! cepat-cepat nyalakan lilin semua. ayoyo amma appa. susah mak aihhh. banyak lak tu kene nyalakan. takpe. takpe. *bertahan* bertahan*

after dah siap, suruh dia masuk tapi kena tutup mata. encek suami time ni cuak gila. tanak masuk rumah lak! dia time ni tengah berdebar ingat ade orang lain dalam rumah. selepas sesi pemujukan, perundingan berjaya. encek suami masuk rumah dengan hati berdebar-debar.



SURPRISEEEE !!!!!!!!!!!!!














i heart u, bubu!!






birthday boy walkway







 
Love you with all my heart sayang.
happy 27th birthday
walau mumu sangat degil selalu taknak dengar cakap bubu, kuat melawan lepas itu suka merajuk walau salah sendiri, suke order makan banyak-banyak lepas tu
tak habes-membazir, suka bersiap lama-lama sampai bubu tertidur-tidur tunggu mumu, suka gelak kuat-kuat lepas tu baru tersedar lalu cepat-cepat tutup mulut, selalu marah-marah bubu nyanyi kuat-kuat dan berjoget di khalayak ramai walau itu kegemaran bubu, selalu mintak itu ini kadang-kadang macam tak munasabah dan tak logik, selalu lupa letak barang kat mana, lepas itu bubu kena pergi ambil balik, kadang-kadang terkentut busuk depan bubu kemudian baru  mintak izin selepas bubu tanya bau ape ini (ini tidak dapat dielakkan jika sedang sakit perut memulas.ok. tak senonoh betul), kadang-kadang tertinggi suara dengan bubu sebab geram sangat dengan bubu, walau kadang buat air tak sedap tapi bubu still kata sedap, walau kadang masak terlebeh masin tapi bubu still kata sedap dan habiskan juga nasi, walau kadang bubu penat sangat-sangat, mumu mintak tolong satu benda, bubu buat juga walau susah payahnye tuhan sahaja yang tahu,walau mumu bukan perempuan sopan santun yang lemah lembut dan kadang-kadang bercakap kuat, tapi bubu still tak kisah-oh banyaknya kekurangan diri ini tetapi mumu tau, bubu sayang sangat pada mumu.
 
terima kasih yang tak terhingga, sayang







i love u so much!!!




psstt.. hadiah postpone eh







34 comments:

merahjamboo said...

aawww..sweet;)

deqda said...

sweetnye ....=)

Alin said...

OMG!!

K.nadiaa swweettt gileerr! sure ur bubu terharu meleleh air mata. :')

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

semua tulis sweet..
aku tulis lain la...
"manisnye"...
hehehehe...

Cherrie Pie Sweety said...

so sweetla... suka suka.. kadang2 simple thing is the best one... yang penting ikhlas and penuh lovey dovey :)

Cherrie Pie Sweety said...

so sweetla... suka suka.. kadang2 simple thing is the best one... yang penting ikhlas and penuh lovey dovey :)

zatul.hernani said...

sampai habis nani baca entri ni..
sangat suweettttt okesh sista!!!

luv ur life.. hihi ;)

Lyana Hisham said...

simple tp shweet ;)

Edriena Hazelina said...

80% romantik.
sebab saye xnampak adegan tersebut.
hehe..

tapi kalau kire last minute preparation..

100% romantik!

jeles nye ngan sis tau.

saye nak kawen jugak!

fiza zasmi said...

memang sweet n manis....
senyum je bace n3 ni...

sheila said...

cyg...so sweet!!!!!!
bestnya...!!=)

Peri PiA said...

awesome,great job

Ummu Solehah Muhammad said...

cam madu la manesss ^_^ cam bee la comei!

wAnIe said...

sweetnyer,,,hehehee
bertuah encik suami..haha

LaLaLovy said...

sweeeeeeeeeeeeeeet! overdose sweet!!

l y n n a s h a a r i said...

romantikkk gler ;)

MASNIEZA SHAHIDA MUSTAPAH said...

sweet gler..camni nk kawen cpt2 gak la..actually hubby u luck dpt u..

[z@ck] said...

sgt sweet oh

Liyanaroxx said...

sweet + cute + romantik..

kamu comel lah!!!=)

nabiha said...

haish.. sungguh romantik yer.. trase ingin kawen truss.. haih.. :P

mira ellyna said...

wahhh sg romentik yaa..
xD

so sweet dear..

Chooyaya! said...

Sweet giler tahap asbestos!

ღ.faiez.ღ said...

comey!pastu sweet..pastu romantik..

okei.sy nak kawen jugeee mumu;)

AINI said...

tuk kurangkan keguguran rambut, cuba u sapu santan+ garam halus kat seluruh kpla u b4 tdo mlm.then, bungkus la kpla u dgn plastik.biarkn semalaman,bgun pg,bilas sume..seelok2nya santan ori..bukan santan lam kotak.. bt 3x seminggu..xpon sekali seminggu pon ok..kawan sy berjaya rawat rambut dia setelah 3bulan bt mcm tu selalu..dia bt 3x a week..

bezday surprise yg sgt2 sweet.. :))

Sharinginfoz said...

memang bagus sure seronok sambut birthdat buat 1st time suami isteri kan..

Jom Main Catur

Jom Terminate Kad Kredit

Iryani Noor said...

salam perkenalan =p...

aawwwuuhh so schwett...
idea yang bagus utk buat kejutan buat suami =p...
i link ur blog ya =p

MIMIE HASZMIZA said...

sweet...sweett...idea sgt menarik... =)

natashacherahim said...

santek,,sweett giloss!!
romantik kottt!

natashacherahim said...

sgt romantik ok!

Mimy Marizd said...

sweet gilak! (:

liyanaKim said...

swet sangat. tapi itew pon pngil boyfie kitew bubu jugak

mamaleen said...

comel.. tapi naseb bek tak ada kebakaran ok..

Anonymous said...

siyes comel.. terharu sgt bile bace.. semoge bahagie ye kak :)

Kembang Perawan 3288 said...

mule2 baca gelak. sbb plan x nk jadi. byk gile lilin nk kena pasang.. kene ade ass la kak nadia. hehe.

pas2 sedih plak.